Duurzaamheid bij Akarton

Verpakken met een groen hart

Bij Akarton nemen we onze verantwoordelijkheid om de planeet te beschermen en ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Onze verpakkingen zijn innovatief, functioneel én milieuvriendelijk. Dat vinden we ontzettend belangrijk, want: There is no planet B.

 

Ontdek hieronder hoe we zowel voor onze planeet als onze mensen zorgen.

De A van Atlas

De A van Akarton = de A van Atlas! There is no planet B.
Onze Packaging Engineers ontwikkelen duurzame verpakkingen en verpakkingsconcepten en integreren circulaire principes in jullie verpakkingsontwerpen.

Tijdens de productiefase gebruiken we nu al 83% gerecycled materiaal in onze verpakkingen maar streven we ernaar om dat percentage verder te verhogen. Zo minimaliseren we bij Akarton de ecologische voetafdruk en dragen we samen bij aan een gezonde planeet.

Duurzaam verpakken

We zijn vastbesloten om verpakkingen te ontwikkelen die de planeet niet schaden. Onze duurzame mindset en verpakkingsoplossingen verminderen de impact op het milieu.

Wij zoeken dus altijd naar betere oplossingen en zelfs voor bestaande verpakkingen kijken we regelmatig naar optimalisatie mogelijkheden.

Duurzame Productie

We streven naar een duurzame productieomgeving, waarin we ons gasverbruik compenseren en hernieuwbare energie inzetten met onder meer ruim 500 zonnepanelen.

Gerecycled papier

83%

Landen

13

Rondleidingen in de fabriek

50

Teamwork

100%

35+ miljoen

Milieuvriendelijke verpakkingen per jaar

Circulaire verpakkingen

Recyclebaarheid is een essentieel kenmerk van golfkarton. Tijdens de productiefase maken we al gebruik van minimaal 83% gerecycled materiaal in onze verpakkingen en we streven ernaar om uiteindelijk zo dicht mogelijk bij de 100% gerecycled materiaal te geraken. Op deze manier minimaliseren we bij Akarton onze ecologische voetafdruk en dragen we gezamenlijk bij aan een gezonde planeet.

Bekijk onze verpakkingen

Zorg voor onze mensen

Bij Akarton beseffen we dat onze medewerkers van onschatbare waarde zijn. Hun toewijding en uitgebreide kennis over verpakkingen en mogelijkheden stellen ons in staat om onze klanten optimaal te ondersteunen bij hun verpakkingsuitdagingen.

We zijn dan ook heel blij met een medewerkerstevredenheid van 97,8% en een personeelsverloop van slechts 2%. Bovendien is 1 op de 4 medewerkers werkzaam bij Akarton via sociale partners. Een bewuste keuze want wij geloven dat ieder mens over unieke talenten en kwaliteiten beschikt.

We hechten dan ook veel waarde aan de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers.

Duurzamer verpakken

Wil je weten hoe wij je kunnen helpen met duurzamer verpakken? De Packaging Engineers uit ons Pack Lab zijn dagelijks bezig met het verduurzamen van verpakkingen en het optimaliseren van verpakkingsprocessen. Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

"*" indicates required fields