Innovative Packaging

Over Akarton

Akarton is sinds 1988 een vooruitstrevende speler in golfkarton verpakkingen op maat. Wij ontwikkelen, produceren en leveren duurzame en innovatieve verpakkingsoplossingen van golfkarton.

Wij houden van
een uitdaging

Heb je een verpakkingsuitdaging? Onze Packaging Engineers helpen je graag met je vraag. We onderzoeken de verschillende mogelijkheden en zorgen voor een oplossing die perfect bij je product past!

Al onze verpakkingen worden in eigen huis geproduceerd, waardoor we snelle doorlooptijden kunnen garanderen en flexibel kunnen inspelen op zowel kleine als grote oplages.

Wie zijn wij?

Akarton is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen en producten van innovatieve verpakkingen van golfkarton. We zijn gevestigd in Venlo, waar we beschikken over een modern en uitgebreid machinepark, een eigen creatief lab en een logistiek centrum.

Met een team van ruim 65 enthousiaste en betrokken mensen werken wij elke dag aan het leveren van de beste verpakkingsoplossingen voor onze klanten. Complexe vraagstukken? Kom maar op! Wij gaan graag in gesprek, denken mee en helpen bij het maken van slimme keuzes.

Wat doen wij?

Wij maken golfkarton verpakkingen op maat voor diverse sectoren, zoals de voedingsmiddelen industrie, de farmaceutische industrie, de industriële sector en de e-commerce.

We maken verpakkingen die perfect aansluiten bij de unieke behoeften van onze klanten en streven voortdurend naar verbetering. Of het nu gaat om het optimaliseren van de efficiëntie, het minimaliseren van kosten of het waarborgen van maximale bescherming van producten, wij bieden de expertise en ondersteuning die nodig is. Van ontwerp tot implementatie en levering.

Wat beloven wij?

Wij beloven goed te zorgen voor onze maatschappij. Onze mensen, onze relaties én onze omgeving. Wij geloven dat duurzaamheid niet alleen belangrijk is voor het milieu, maar ook voor onze eigen toekomst. Door de inzet van onze circulaire bedrijfsprincipes zoals hernieuwbare energie, duurzame inkoop, verantwoorde grondstofkeuzes en slim design kunnen we onze klanten voorzien van de meest duurzame en hoogwaardige verpakkingsoplossingen.

Samenwerken? Dan kun je rekenen op een betrokken partner met een persoonlijke aanpak. We houden de lijnen kort, reageren snel en denken kritisch mee.

Onze geschiedenis

Akarton werd in 1988 opgericht als groothandel en agent in golfkarton verpakkingen. In 1992 is hier een eigen productie voor kleinere oplagen aan toegevoegd, aan de westzijde van Venlo. In de jaren die volgden, groeide de productie in Venlo-West snel uit tot een volwaardige fabriek voor de verwerking van golfkarton, waarbij tevens grote oplages werden vervaardigd.

In 2007 kwamen de ontwikkelingen in een stroomversnelling na een management buy-out door de huidige directie. Dit leidde tot de beslissing om in 2012 de productie uit te breiden met een tweede vestiging in Venlo-Noord.

 

Een mooie locatie voor het hele bedrijf

Vanaf 2014 hebben we deze vestiging uitgebreid met extra hallen, waardoor we een mooie locatie hebben gecreëerd waar vanaf dat moment het hele bedrijf kon worden ondergebracht.
Dat maakte, naast een efficiëntere werkwijze ook de uitbreiding van het machinepark mogelijk. Hierdoor kon Akarton in zowel kleine als grote oplages leveren.

In 2016 is er naast reguliere flexodruk uitgebreid met offset- en digitale druk.
Zo biedt Akarton nu een zeer compleet pakket aan industriële en commerciële verpakkingen aan.

Challenge ons

Wil jij de beste verpakkingsoplossing voor jouw product? Onze Packaging Engineers helpen jou graag.

"*" indicates required fields